Roipe

Tavara, rompe, tarvike, varuste, jäte, romu, roina tai vaikka huume ja kama. Siinä vain muutamia eri asioita, jotka kätkeytyy sanan roipe alle. Roipe voi olla siis mitä tahansa tavaraa laidasta laitaan. Meillä jokaisella on ne asuntojen hyllyt, varastot ja autotallit täynnä erilaista roipetta. Osa roippeesta on tärkeää ja ikävä kyllä suuri osa on täysin turhaa roipetta.

Kierrätys

Yksi hyvä roippeeseen liittyvä asia onkin sen kierrätys sekä eteenpäin laittaminen. Mikäli sinulla on hyllyssä paljon turhaa roipetta niin se voi olla sellaista tavaraa, joka on jollekin toiselle erittäin tarpeellista. Älä siis anna tavaroiden homehtua hyllyssä ja täyttää varastojasi vaan pistä ne eteenpäin.

Sen voit tehdä joko kierrättämällä tai sitten vaikka myymällä edullisesti. Myynti onnistuu nykyään verrattoman helposti esimerkiksi Facebookin myyntipalstoilla tai vaikka itsepalvelukirpputoreilla. Halvat hinnat vaan niin sekä myyjä, että ostaja on tyytyväinen. Sinä saat hyllyysi reilusti uutta tilaa ja joku toinen saa tarvitsemansa tuotteen edullisesti. Ihan silkkaa voittoa, siis kaikin puolin.

Kulutusyhteiskunta

Nykypäivänä eletään sellaisessa kulutusyhteiskunnassa, että välillä tuntuu siltä, että yhteiskunta tulee vielä hukkumaan erilaiseen roippeeseen. Harvoin nykyään enää korjataan mitään vaan ostetaan tiuhaan tahtiin vain uutta laitetta vanhan tilalle. Mikä erikoisinta niin sen vanhan tuotteet ei tarvitse olla edes viallinen vaan ostetaan uusi, kun tulee uusi malli markkinoille.

Puhelimet

Tästä mahtava esimerkki on puhelimet, joita ikävä kyllä harvoin edes nykyään enää puhumiseen käytetään. Moni ostaa vähintään kerran vuodessa lähes 1000 € maksavan uuden puhelimen vaikka se edellinenkin malli toimisi vielä täysin moitteettomasti. Se on suorastaan uskomatonta kuinka paljon ihmiset on valmiita nykypäivänä maksamaan hyvistä puhelimista.

Toki niissä on erittäin paljon ominaisuuksia sisällään, mutta silti hinnat on kyllä allekirjoittaneen mielestä karannut täysin käsistä.